Tilberedningstid: ca. 3 timer (incl. 2½ time i ovn)
Rens anden. Gnid den ind- og udvendigt med salt og peber. Skær æblerne i både. Fyld anden med æblebådene og sveskerne. Læg anden i en stegepose og luk posen med den dertilhørende clips. Læg anden på bradepandens rist med brystet opad og steg den ca. 2½ time i en forvarmet ovn ved 180 grader, til den er godt mør. Tag anden ud. Hæld skyen fra stegeposen i en skål. Dæk anden til med stanniol og et viskestykke. Lad den trække 25 min., inden den parteres.
Sigt stegeskyen fra skålen ned i en lille gryde og skum overfladen fri for fedt. Tilsæt
andefonden og fløden. Lad det hele koge godt sammen. Jævn det evt. med maizena, så en passende konsistens opnås. Tilsæt kuløren og smag til med salt og peber. Kom evt. 1 spsk ribsgelé i saucen.
Snit rødkålen i tynde strimler. Kom ½ liter vand i en gryde. Tilsæt sukkeret, salten og eddiken, og lad det hele koge op. Kom rødkålen i og lad det hele simre i ½ time. Tilsæt ribssaften og tag det af varmen. Lad det hele stå og trække i ½ time (der må gerne være ”bid” i rødkålen).
Skræl kartoflerne og kog dem let. Smelt den brune farin på en pande, pas på det ikke bliver brændt. Kom smørret på og lad det smelte. Kom kartoflerne på panden ved moderat varme. Tilsæt 1 dl vand og lad det hele simre, indtil kartoflerne har en flot gylden farve.
Servér andestegen med den hjemmelavede rødkål, de brune kartofler, saucen og evt. æblerne og sveskerne.