Chilimarineret svinekam, timiansauce, æble-hjertesalat, nye kartofler
Fremgangsmåde
chilimarineret svinekam (forbered dagen før retten skal serveres)
Hæld et par spiseskefulde olie op i en dyp tallerken. Snit en mediumstærk, rød frisk chili og et fed hvidløg fint og miks med olien og en teskefuld tørrede chiliflager eller tørret chilipulver alt efter smag og behag. Dup svinekammen tør med køkkenrulle. Gnub svinekammen på nær den øverste del, hvor sværen sidder, med marinaden, og lad den trække overdækket i en bradepande til næste dag. Varm ovnen op til 160 grader. Sæt svinekammen ind i ovnen i et ildfast fad med et par deciliter vand i bunden. Steg svinekammen ved 160 grader til en kernetemperatur på 60 grader. Tag stegen ud. og pak den ind i folie på nær sværen. Må gerne køle lidt af. Imens skruer du ovnen op på 230 grader. Når ovnen er godt varm sætter du stegen i ovnen. Steg ved høj varme indtil sværene er sprøde. Hold øje.
Timiansauce
Kog kyllinge- eller svinefond ind til ønsket kraft. Brug skyen fra svinekammen. Kog op, og smid et lille bundt timian i, og lad så saucen trække 10 minutter til et kvarter. Smag undervejs, om den ønskede timiansmag er nået. Når den er nået eller er tæt på, så smag saucen til med citronsaft, salt og peber. Salt og citron fungerer som smagsforstærkere. Jævn saucen med maizena. Gem citronen.
Æble-hjertesalat
Skær bunden af hjertesalaten og halver de største blade. Skær æblet i små tern og vend rundt med salaten. Brug eventuelt lidt plukkede urter fra de andre elementer i retten i salaten, hvis der er noget tilovers. Mix en vinaigrette af to spiseskefulde rapsolie og en spiseskefuld æbleeddike. Vend det hele rundt i en salatskål og riv citronskal henover.
Nye kartofler
Dæk kartoflerne med vand. Kog op. Kog kartoflerne til de netop er møre. Tjek, om en lille, spids kniv eller en kødnål går let igennem kartoflerne. Så er de klar. Vandet hældes fra. Kartoflerne vendes med en klat smør, hakket persille, lidt salt og serveres.