Tilberedningstid: Ca. 60 min. (incl. 35 min. i ovn)
Tænd ovnen på 180 grader.
Lun smørret og vandet i en gryde, til smørret er godt smeltet.
Flæk vaniljestængerne på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Pisk æggene, sukkeret og vaniljekornene sammen til en æggesnaps i en stor skål.
Bland i en anden skål melet, kakaoen og bagepulveret og sigt det derefter i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen, til dejen er næsten ensartet.
Pisk det smeltede vandsmør sammen og vend det forsigtigt i dejen. Stop, så snart dejen er ensartet. Lad dejen hvile i 10 min., vend herefter 3 gange i den.
Hæld dejen i en springform smurt med smør. Bag den i den forvarmede ovn i ca. 35 min., til den har sat sig (eller giver efter ved tryk).
Drys evt. kagen med hakkede hasselnødder.
Afkøl kagen og servér den med din favoritis, bær eller frugt.