Flanksteak med mexicansk salsa og bagte søde kartofler
Antal personer: 4
Fremgangsmåde
Tilberedningstid: 1 ½ time
Start med at lave marinaden til kødet.
Marinade
Hak rosmarin og ramsløg, basilikum eller persille og pres hvidløg. Kom det i en skål og rør olien i.
Krydr det med salt og peber.
Massér marinaden ind i flanksteaken og lad den ligge fremme i 1 time på køkkenbordet.
Lav nu salsa og de bagte søde kartofler.
Mexicansk salsa
Skær rødløg, løg, hvidløg og chili i små tern. Skær også peberfrugterne i tern.
Varm olien i en gryde eller sauterpande. Svits løg, hvidløg, chili og peberfrugt i 3-5 min. Kom de flåede tomater i og lad det hele simre i 25 min. Smag til med salt og peber. Salsaen skal serveres varm til denne ret. (Den kan også bruges kold som dip til nachos).
Bagte søde kartofler
Vask kartoflerne. Skær kartoflerne i både og vend dem med paprika, spidskommen, olivenolie og salt. Grill dem på en varm grill. Når de har fået flotte grillmærker, kan de evt. lægges på stanniol og bages/grilles færdige – de skal have cirka 30 min i alt.
Grill hver side af kødet i 5 min. Pak steaken ind i stanniol og lad den hvile i 10-15 min.
Når kødet har hvilet færdig, skæres der 1 cm tykke skiver på tværs af kødtrådene.
Servér skiver af flanksteaken med den mexicanske salsa og de bagte søde kartofler.