Kurv

Flanksteak med mexicansk salsa og bagte søde kartofler

Flanksteak med mexicansk salsa og bagte søde kartofler

Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Tilberedningstid: 1 ½ time

Start med at lave marinaden til kødet.

 

Marinade

Hak rosmarin og ramsløg, basilikum eller persille og pres hvidløg. Kom det i en skål og rør olien i.

Krydr det med salt og peber.

Massér marinaden ind i flanksteaken og lad den ligge fremme i 1 time på køkkenbordet.

Lav nu salsa og de bagte søde kartofler.

 

Mexicansk salsa

Skær rødløg, løg, hvidløg og chili i små tern. Skær også peberfrugterne i tern.

Varm olien i en gryde eller sauterpande. Svits løg, hvidløg, chili og peberfrugt i 3-5 min. Kom de flåede tomater i og lad det hele simre i 25 min. Smag til med salt og peber. Salsaen skal serveres varm til denne ret. (Den kan også bruges kold som dip til nachos).

 

Bagte søde kartofler

Vask kartoflerne. Skær kartoflerne i både og vend dem med paprika, spidskommen, olivenolie og salt. Grill dem på en varm grill. Når de har fået flotte grillmærker, kan de evt. lægges på stanniol og bages/grilles færdige – de skal have cirka 30 min i alt.

 

Grill hver side af kødet i 5 min. Pak steaken ind i stanniol og lad den hvile i 10-15 min.

Når kødet har hvilet færdig, skæres der 1 cm tykke skiver på tværs af kødtrådene.

 

Servér skiver af flanksteaken med den mexicanske salsa og de bagte søde kartofler.