Grillede tigerrejer marineret med chili og hvidløg – hertil provenceboller
Antal personer: 4
Fremgangsmåde
Tilberedningstid: ca. 35 min for rejerne - 1 time og 20 min for bollerne
Hak chilipeberen fint og bland den med 3 fed pressede hvidløg. Kom saften fra limen samt olien i.
Put den hakkede persille i. Vend rejerne i og krydr det hele med salt og peber (eller chilisalt).
Hvis du griller rejerne på spyd, så læg spyddene i vand i 5 min, inden du kommer rejerne på.
Grill rejerne på hver side i cirka 2 min (de må ikke få for meget). Rejerne er færdige, når de er røde.
De kan serveres med aioli eller hvidløgssmør.
Aioli
Pisk æggeblommerne hvide med salt. Tilsæt dijonsennep og pisk igen. Tilsæt nu olivenolien lidt ad gangen mens du pisker. Når der ikke er mere olie, tilsæt den pressede hvidløg – og rør godt rundt.
Aioli kan godt laves dagen før, og kan gemmes i køleskabet i 14 dage.
Små franske provenceboller – cirka 20 stk.
Rør gæren ud i mælken i en skål. Tilsæt æg og sukker.
Tilsæt herefter mel og durummel lidt ad gangen og tilsæt til sidst smørret. Ælt det hele godt igennem.
Lad dejen hvile i 30 min. Del dejen i 20 portioner. Kom de små boller i muffinformene og lad dem hvile i yderligere 30 min. Pensl bollerne med olie. Kom et stykke mozzarella samt et par tynde skiver cherrytomat på toppen af hver enkelt bolle. Krydr med salt og peber (og evt. friskhakkede krydderurter).
Forvarm ovnen til 210 grader varmluft og bag bollerne i cirka 15 -17 min. Lad ikke bollerne sidde i formen for længe, når de er kommet ud, da de så kan blive bløde.