Klargør culotten. Trim det værste fedt væk og rids den let i overfladen med en skarp kniv. Salt kødet.
Chimichurri
Pluk persillen af stænglerne og smid den i en morter sammen med et skvæt olivenolie, et fed hvidløg, en knivspids salt og citronsaft. Kværn den, så det er en grov olieret masse, der ikke er decideret flydende.
Rens bagekartoflerne, lad skrællen sidde på (hvis der er sorte prikke i kartoflen, fjern dem), halver kartoflerne. Bag de halve kartofler med skæresiden opad med en smule olie og salt på i cirka 40 minutter ved 190 grader.
Stegte, bagte kartofler
Når kartoflerne er bagt og kølet af gives de et tryk med flad hånd, så de flader ud og er 3-5 cm tykke. Så er de klar til at blive stegt i smør med et knust fed hvidløg og urter, til de er sprøde og gyldne i overfladen. Serveres til culotten med chimmichurri. Eventuelt med et stykke grillet hjertesalat stænket med olivenolie og citronskal til eller et stykke brød.