Grillet lammekølle fyldt med persille, hvidløg og ingefær – hertil kartoffelmos med persillerod
Antal personer: 4
Fremgangsmåde
Tilberedningstid: Ca. 2 timer (incl. 40-50 min. på grill)
Hak persillen, hvidløgene og ingefæren og bland det sammen. Kom blandingen ind i lammekøllen, hvor lårbenet har været og snør køllen sammen. Krydr det med salt og peber.
Grill kødet ved moderat varme (indirekte varme) ved 160 -170 grader i 40-50 min. (Kan også laves i ovn.) Lad kødet hvile i 30 min. dækket med stanniol og et viskestykke. Gem stegeskyen.
Skræl kartoflerne og persillerødderne og skær dem i små stykker på ca. 3×3 cm. Kom dem i en gryde og kog dem møre. Hæld vandet fra. Hak persillen fint og kom smørret, persillen og creme fraichen i gryden til kartoflerne og persillerødderne. Mos blandingen med et stift piskeris og smag til med salt og peber.
Servér den grillede lammekølle med kartoffelmosen sammen med lidt af stegeskyen.