Fremgangsmåde
Tilberedningstid: ca. 2 ½ time
Krydderiblanding
Pres hvidløgene ned i en morter eller en blender. Tilsæt rosmarin, oregano, paprika, groft salt (havsalt) og friskkværnet peber. Rør eller blend det hele godt sammen. Tilsæt olivenolien og rør det hele sammen.
TIP Krydderiblandingen er rigtig god til både kylling og svinekød.
Grillet kylling på kuglegrill
Flæk kyllingen langs med rygbenet. Læg kyllingen med skindsiden op og giv kyllingen et tryk, så den bliver flad, krydr kyllingen godt på begge sider med krydderiblandingen.
Pak en mursten ind i stanniol. Når grillen er middelvarm (170 grader) fordeles de varme briketter over hele kulristen (direkte varme). Læg kyllingen med brystsiden nedad. Læg herefter murstenen oven på kyllingen og luk låget på grillen.
Efter ½ time vendes kyllingen, og den grilles ½ time mere. Kyllingen er færdig, når kødet har en temperatur på 77 grader. Lad kyllingen hvile i 5 min inden servering.
Kyllingen kan alternativt tilberedes siddende på en 0,33 l øldåse
Krydr den hele kylling godt med krydderiblandingen. Anbring kyllingen på en 0,33 l dåseøl, som er halvt fyldt. Kyllingen skal grilles ved indirekte svag varm (150 grader). (Ved indirekte varme skal briketterne ligge i hver side af kulristen evt. ved hjælp af kulbakker). Stil kyllingen (og øldåsen) midt på grillristen, så den ikke står direkte over briketterne og steg den i 1½ time.
Pensl den gerne undervejs med barbecuesauce eller olie tilsat salt og citron.
Agurkesalat
Bland vand, eddike og sukker sammen i en skål. Rør det hele godt rundt indtil sukkeret er helt opløst. Smag til med salt og knust peber.
Skær agurken i tynde skiver. Brug evt. et mandolin- eller et rivejern, så du opnår nogle ensartede skiver. Læg agurkeskiverne i marinaden og lad det trække i minimum 20 min, hvorefter det er klar til servering. Agurkesalaten kan gemmes en uges tid i køleskabet.
Persillesmør
Kom smørret i en skål. Hak persillen fint og vend det ned i smørret. Pres hvidløg sammen med saften fra 1 citron. Mos det hele godt sammen. Smag til med groft salt og friskkværnet peber. Kom smørret på et stykke bagepapir og rul det sammen til en pølse. Gem det i køleskabet eller put det i fryseren, indtil det skal bruges igen.
Grillede majs
Tag bladene af majsene og giv dem et let opkog i ca. 5 min, så er de nemmere at grille.
Gnid majsene i olie og krydr dem med salt og peber. Læg majsene direkte på den varme grill. Husk at vende dem jævnligt, så de ikke bliver sorte. Kom lige inden servering en lille skive persillesmør på og drys med lidt havsalt.
Skær kyllingen ud i passende stykker og servér den med agurkesalat og de grillede majs.