Tænd ovnen på 190 grader. Brun kødet godt af og tilsæt fintsnittet løg og hvidløg, tomatpassata og tørrede krydderurter og brun kort med.
Hæld hvidvin på og lad det koge halvt ind.
Tilsæt hakket tomat, fond, grøntsager og eventuelt friske krydderurter og lad boble en halv times tid eller indtil bolognesen har den rette konsistens.
Her må din kødsauce godt være lidt mere våd end du ville servere din bolognese til spaghetti, da pastapladerne suger en del væde i ovnen, imens de tilberedes. Kom smør i en lille pande, brus op og tilsæt mel, og bag det korttvarigt igennem. Tilsæt mælk og kog forsigtigt igennem, og riv parmesan i den hvide sauce. Smag den hvide sauce til med muskatnød, salt og peber.
Læg ingredienserne i lag skiftevis i det ildfaste fad, og riv lidt mere parmesan udover lasagnen. Kom lasagnen i ovnen 25 minutter, og server. Lad gerne retten hvile 10-15 minutter inden servering, så den når at sætte sig lidt.