Kurv

Risotto

Antal personer: 2

Fremgangsmåde

Tilberedningstid: 30 minutter.

Varm fonden op i en lille gryde.

Hæld et skvæt olivenolie i en anden gryde eller pande og varm op til middelvarme, og tilsæt ris og finsnittet skalotteløg og lad risene blive klare men ikke stegte.

Hæld hvidvinen på, og kog vinen ind til halvdelen.

Tilsæt nu fonden lidt af gangen, indtil konsistensen er let fugtig men ikke alt for våd. Det vil tage 15-20 minutter.

Tag risottoen fra varmen, og tilsæt parmesan. Smag til med peber og salt, men pas på med salten, da parmesanost er salt i sig selv.

(Grøntsager, spinat eller svampe kan tilføjes undervejs. Eventuelt brug fiskefond i stedet for hønsefond og undlad osten men tilføj i stedet muslinger, skiver af blæksprutte og rejer og top med persille til en skaldyrsrisotto).