Rødvinsmarinerede svinekoteletter med grillsmør og vandmelonsalat
Antal personer: 4
Fremgangsmåde
Tilberedningstid: 2 ½ time
Rødvinsmarinade
Kom rødvinen i en skål og tilsæt honning. Kom laurbærblade samt tørret timian i. Hak skalotteløget fint og tilsæt det. Kom olivenolie i og rør godt rundt.
Læg koteletterne i en pose og hæld marinaden derned. Ryst det hele godt og lad dem ligge i køleskabet i mindst 2 timer. Gerne natten over hvis du har tid. Mens koteletterne ligger og marinerer, laves grillsmør og vandmelonsalat.
Grillsmør
Kom smørret i en skål og lad det ligge, til det er blødt (ca. 20 min). Rør paprika i og tilsæt herefter worchestersauce. Kom nu hvidløgsflagerne og grillkrydderi på og rør det hele godt sammen.
Kom smørret på et stykke bagepapir og rul det godt sammen. Kom det i køleskabet. Efter 30 min er det klar til at skære skiver af. Grillsmørret kan gemmes i 3 uger i køleskabet.
Syltede rødløg
Skær rødløgene i tynde skiver (gerne med et mandolinjern) og læg dem i en skål. Hæld hvidvins-eddiken over og lad dem trække 1 time, til de er helt bløde og violette i farven.
TIP De syltede rødløg er også rigtig gode i en burger, i diverse salater eller som dekoration.
Vandmelonsalat
Skyl rucolasalat og basilikumblade og tør dem godt. Pil kernerne ud af vandmelonen og udstik vandmelonen i ringe pÃ¥ størrelse med en femkrone med en udstikker eller et lille glas. Læg dem pÃ¥ et fad med rucolasalaten nederst. Skær fetaen i tern pÃ¥ 2×2 cm. Læg dem rundt pÃ¥ fadet.
Hæld olivenolien over inden servering og pynt med hele basilikumblade og de syltede rødløg.
Drys med havsalt og knust peber.
Inden koteletter skal grilles, tørres de let af, så der ikke kommer for meget marinade med på grillen.
Koteletterne grilles ved direkte varm ved 180 grader i 6-8 min på hver side.