Svinekoteletter med lime og ingefær, grillede baconsvøbte asparges og kold kartoffelsalat med cremefraichedressing
Antal personer: 4
Fremgangsmåde
Tilberedningstid: ca. 2 timer
Start med at lave marinaden til koteletterne.
Marinade
Saften fra de 2 lime kommes i en skål. Riv ingefæren og hak chilien fint og kom dem i. Hæld olien i og rør godt rundt. Smag til med salt og peber. Marinaden kommes over koteletterne.
De marineres i 1 ½ time.
Mens koteletterne marineres, laves kartoffelsalaten.
Kartoffelsalat
Skræl og kog kartoflerne. (Du kan også lade skrællen sidde på, så skal du dog huske at vaske kartoflerne rigtig godt). Mens kartoflerne køler af, laves dressingen.
Kom cremefraiche i en skål. Tilsæt dijonsennep, saften fra 1 citron og finthakket skalotteløg.
Rør det hele godt rundt. Smag til med salt og peber. Snit persille og purløg fint og kom dem i dressingen.
Når kartoflerne er afkølede, skæres de i tynde skiver og vendes nænsomt i dressingen.
Vend det rundt og lad kartoffelsalaten hvile i 30 min.
Forbered nu aspargesene.
Baconsvøbte asparges
Bunden af aspargesene skæres af cirka 5 cm nedefra. Herefter svøber du 1 asparges med 1 skive bacon, så du ender med ca. 20 stk. De baconsvøbte asparges grilles ca. 4 min på hver side, så baconen bliver sprød. Pas på de ikke drypper ned på briketterne – de kan evt. tilberedes i en grill-/foliebakke.
Grill koteletterne i 5 min på hver side ved direkte varme (180 grader). Vend dem undervejs, så der kommer nogle flotte grillmønstre. Tag koteletterne af og lad dem hvile i 5 min i stanniol. Hvis du bruger stegetermometer, skal temperaturen være 72 grader.
Servér svinekoteletterne med de grillede baconsvøbte asparges og den kolde kartoffelsalat.