Kurv

T-bone steak med grillbagte kartofler, urtesmør og græsk salat

T-bone steak med grillbagte kartofler, urtesmør og græsk salat

Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Tilberedningstid: ca. 1 time og 20 min

Kom salt i en blender sammen med chilierne og kør det hele i 2 min (det skal være en fin og ensartet masse).

 

TIP Chilisalten er et super pift til bøffer og fisk. Den er også meget dekorativ at have stående. Opbevar salten i patentglas. Saltblandingen kan også suppleres med 50 g ramsløg.

 

Mens bøfferne ligger og hviler, laves urtesmør og grillbagte kartofler.

 

Urtesmør

Lad smørret ligge i en skål til det er blødt. Hak persille og dild fint og mos det godt ind i smørret. Pres hvidløg og lime ned i skålen og rør det hele godt sammen.

Kom det på et stykke bagepapir og rul det sammen som en stor pølse. (Smørret kan gemmes i køleskab i op til 3 uger – kan alternativt fryses).

 

Grillbagte kartofler

Kartoflerne vaskes grundigt. De vendes i olien og gnides med salt og peber. Kom evt. frisk timian, oregano eller rosmarin ved. Læg dem på dobbelt lag stanniol, så alt saft og varme pakkes inde. Kartoflerne må ikke ligge ovenpå hinanden. Stanniolpakken lægges på risten og grilles ca. 30 min.

 

Græsk salat

Cherrytomaterne skæres i både. Rødløg skæres i tynde strimler. Agurken flækkes og kernerne skrabes ud med en teske, hvorefter agurken skæres på tværs. Peberfrugten skæres i strimler.

Det hele lægges i en skål, herpå kommes oliven og feta.

 

Dressing

Kom olivenolien i en skål. Rør eddiken i og tilsæt honning og sennep. Kom finthakket basilikum i og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.

 

Kom dressingen over salaten.

 

Grill efter hviletiden bøfferne i ca. 4 min på hver side (alt efter størrelse).

 

Servér bøfferne med kartoflerne, urtesmør og den græske salat.