Urtemarineret svinemørbrad med jordbærsalat, ristede mandler og grillede bacondadler
Antal personer: 4
Fremgangsmåde
Tilberedningstid: ca. 2 timer
Urtemarinade
Hak persille og timian fint og kom det i en lille skål. Tilsæt honning, grov sennep og brun farin og rør det sammen. Tilsæt olie og eddike og rør det hele godt sammen.
Svinemørbraden afpudses og urtemarinaden gnides godt ind i mørbraden. Lad den ligge og marinerei minimum 1 time.
Grill den på en varm grill (ca.180 grader) i 25 min. Vend den undervejs, så den får nogle fine grillmærker.
Mørbraden er færdig, når den når en kernetemperatur på 75 grader. Lad den ligge og hvile i 10 min.
Mens mørbraden griller, laves de ristede mandler og jordbærsalaten.
Ristede mandler
Vend mandlerne i olivenolie og krydderi i en skÃ¥l. Lad dem stÃ¥ og trække i 15 min, grill/rist dem herefter pÃ¥ en grillpande – alternativt pÃ¥ en almindelig pande pÃ¥ et komfur.
TIP Mandlerne kan spises som snacks og er også rigtig gode i salater.
Jordbærsalat
Fjern stilkene og rens jordbærrene. Skær dem i kvarte.
Skyl rucolasalaten og tør den godt.
Anret og fordel rucolasalaten jævnt i bunden af et fad. Kom jordbær og salattern over og drys de ristede mandler på toppen. Hæld et par teskefulde balsamicosirup over.
Mens mørbraden ligger og hviler, laves der grillede bacondadler.
Grillede bacondadler
Rul 1 skive bacon om hver daddel og grill dem nænsomt. Husk at lægge dadlerne på tværs af grillristen, så de ikke falder igennem. Dadlerne er færdige, når baconen er sprød.