Ud over at være medejer af Rocca hvad er så din primære funktion i forbindelse med vinproduktionen?
– Jeg er ikke direkte involveret i vinproduktionen, men jeg giver inputs hele tiden, sÃ¥ vi rammer den stil, som vores kunder de vil have, og som de enkelte markeder vil have. Jeg er dagligt i kontakt med kunderne. Det er jeg for eksempel ogsÃ¥, nÃ¥r vi laver skræddersyede produkter til enkelte kunder. Private label.
Hvordan endte du i vinindustrien i første omgang?
– Jeg er født over min gamle kælder midt i den lille by, Agrate Brianza, jeg kommer fra. Jeg har brugt hele min barndom pÃ¥ at løbe fra, hvor vinen bliver hældt pÃ¥ flaske og til laboratoriet. PÃ¥ den tur løb jeg ogsÃ¥ forbi vores egetræsfade. Ellers jeg hjalp jeg med at pakke biler eller smÃ¥ varevogne med vin. Jeg tror ikke, jeg kan lave andet end at producere og sælge vin.
Hvad er dit primære fokus lige nu?
– Lige nu arbejder jeg pÃ¥ et spændende projekt: En rødvin fra Puglia-regionen lavet med fem forskellige lokale druesorter. En ny blanding. Blød med diskrete tanniner. Rigtig god vin til prisen og sÃ¥ egner den sig ogsÃ¥ til at lagre.
Hvad er din vision med Rocca i fremtiden?
– Det er som producent at blive distribueret i hele verden gennem gode partnere med langtidsholdbare samarbejder.
Hvad er specielt ved klimaet og de områder i Italien, som Rocca dyrker druer i?
– Meget varme dagtemperaturer og kontrasten med de køligere nætter.
Hvad er karakteristisk for Roccas vine?
– Det er deres gode balance.
Hvad er din personlige favoritdrue?
– Negroamaro?
Hvilken type vin er hovedfokus for Rocca i de kommende år?
– Rødvin. Simple, moderne vine med gammel tradition i sit indre.
Læs mere om Matteo Roccas vine i artiklen om vinproducenten, Rocca.Â