Cerro do Santo er en vin, der er lavet på nøje udvalgte druer dyrket ved Douro-floden i Douro-dalen i Portugal.
Vinen er lavet på Touriga Nacional, Toriga Franca, Tinta Roriz, Sousão og Tinto Cão-druer. Alle marker er klassificeret i gruppe A og er ejet af Familien Søndergaard ligesom resten af Quinta do Pégo. Familien Søndergaard har base i Randers. Farven er dybrød . Vinen går godt til et mørkt, umamifyldt madunivers med oksekød, vildt, kalv og rødt kød generelt. Alle druerne er dyrket hos danskejede Quinta do Pégo, det er et krav at dyrke druerne selv for at opretholde betegnelsen Quinta, og de er alle certificeret bæredygtig efter officielle PRODI-krav. Det gør Quinta do Pégo blandt andet for at bevare en sund jord, rent grundvand og for at dyrelivet kan have det godt, og for at naturen helt generelt også har det godt.
Cerro do Santo har opnået følgende udmærkelser
- Guld ved Mundus Vini
- Sølv ved Bacchus 2022 XX Concurso Internacional de Vino
- Sølv ved Councours Mondial Bruxelles
- 92 point (Virkelig god) på vinbladet.dk
- 92 point i Din Vin Guide
- 17,5 point i Vinhos – A Esseência do Vinho
- FANTASTISK VIN og 91 point af Bjarne Mouridsen på Vin med Mouridsen (vinmou.blogspot.com)
- 5 stjerner på www.vinavisen.dk
- 5 stjerner på www.flaskehalsen.nu
- Bronze ved International Wine & Spirit Competition
- Bronze ved Decanter World Wine Awards
- 17,5 point i Oldenburgs Vinguide, februar
- Bronze ved International Wine Challenge
For yderligere oplysninger besøg www.quintadopego.com
Quinta do Pégos jord er klassificeret i gruppe A. Efter en totalrenovering åbnede vingården, Quinta do Pégo, i foråret 2009 i en helt ny form med hotel. Quinta do Pégo er uden tvivl en af de flotteste quintaer i Dourodalen, og Hotel Rural Quinta do Pégo er bestemt et besøg værd.
Quinta do Pégos historie kan dokumenteres tilbage til 1548, men da gården ligger i hjertet af Douro, er der helt sikkert produceret vin før Kristi fødsel. Quinta do Pégo består i dag af tre vingårde: Quinta do Pégo, Fonde de Vespa og Cerro do Santo. Ruinen Cerro do Santo, som er vist på etiketten, er gengivet, som den ser ud i dag. Her eksisterer stadig lagares, lagerrum og beboelse, som har været stor i datidens forhold. Alt er bygget i skiffer og granit ca. 300 meter over Douroflodens vandoverflade.
Den frugtige vin har været lagret ca. 10 måneder på 2 år gamle, franske egetræsfade. Derefter har vinen været lagret på flasken inden frigivelsen.
Det er en flot vin med attraktiv rubinrød farve, frisk og intens duft af frugt og bær, fyldig smag med velintegrerede noter af egetræ, koncentrerede tanniner, godt syreindhold samt en lang og behagelig eftersmag.