Lambrusco er både navnet på en italiensk drue og en italiensk vin. Vinen har en lang og meget gammel historie og stammer fra Emilia-Romagna-området.
Lambrusco-vinstokkene er lokale i regionen, Emilia-Romagna, og de har været der så længe, at de har kunnet udvikle massevis af kloner. I dag findes der mere end 60 forskellige medllemmer af Lambrusco-familien spredt udover hele Italien. I gamle dage blev de bundet op til træstammer: Selv i dag er popler med vinstokke klatrende op ad stammen et almindeligt syn i Italien.
En typisk Lambrusco-vin er en forholdsvis let vin, der har en temmelig lav alkoholstyrke og en betydelig mængde restsukker og tilstrækkeligt med kulsyre til at gøre den frizzante, som er letperlende.
Vinen her er produceret af 100 procent Lambrusco-druer, der er dyrket i Emilia-området i Italien. Sprudlende og frisk rosévin med lækker, frugtagtig duft og karakteristisk smag.
Bør serveres afkølet og drikkes ung.
Lun rabarber-jordbærtærte med vaniljeis
Se hele opskriften